Katarina Björklund

Katarina Björklund

vad är detta?

Detta är min blogg där jag skriver om vad som händer i min värld, både fysiskt i min vardag och psykiskt, i min egen lilla värld.

Ta en höstpaus

TexterPosted by Katarina Björklund 2006-11-19 11:59
Höstmörkret sänker sig över campus och det börjar bli dags att plocka fram halsdukar och mössor. Nu finns det ingen återvändo längre, det går inte att påstå att sommaren inte riktigt är över. Somliga sörjer, men inte jag, jag går runt och myser.

Doften av nyfallna löv och vattenmättad jord fyller näsborrarna så snart man vistas utomhus. I skog och mark jäser svampar upp för att sprida sina sporer. Naturen förbereder sig för en närmare halvårslång vila under vilken mänskligheten sveper ännu en halsduk runt sig och med uppdragna axlar skyndar hem genom vintermörkret.

Denna fas av förberedelse är den vackraste och stillsammaste tiden i naturen. Årets flyttfåglar har redan lämnat landet och skogen utanför studentlägenheten håller andan och väntar. Medan naturen håller andan och har tryckt på paus, passar jag på att njuta av de sista värmande solstrålarna innan det defenitivt är för sent...
  • Comments(0)