Katarina Björklund

Katarina Björklund

vad är detta?

Detta är min blogg där jag skriver om vad som händer i min värld, både fysiskt i min vardag och psykiskt, i min egen lilla värld.

En sommar i Rättvik

Vardagliga tingPosted by Katarina Björklund 2007-05-22 21:19
Nu har jag rett ut vad som ska hända i sommar. Det blir en sommar på Hemköp i Rättvik och det är helt okej. Det är bara tråkigt att inte få ett jobb som har anknytning till den man har läst nu i över fyra års tid. De tycker inte att man är nog kompetent för att göra de jobb de har på bordet, men om bara en termin ska jag sitta där och söka jobb på riktigt. Vad exakt är det jag kommer att lära mig under denna sista termin som så radikalt kommer att förändra och bättra på min förmåga att klara av ett jobb? Jag kan inte fårstå det, vad jag däremot börjar förstå är att det kommer krävas mycket arbete för att få ett jobb då, om ett halvår, när jag är färdig.

Det kommer att vara trevligt att vara hemma i Dalarna under sommaren, det är så vackert i byn, på samlället och en massa glada turisteröverallt som får en annars ganska sömnig del av Sverige att blomma upp och sjuda av liv. Inte för att det finns oändligt med saker att göra, men det är ju trevligt att det kommer folk till bygden i alla fall. Dalhalla med alla sina konserter och möjligheter gör det ytterligare tilltalande och faktiskt avundsvärt, för där har vi som bor nära en riktig skatt att utnytja.

Lite tråkigt är det att inte få komma upp till Abisko som jag hoppats på och jobba med min kompis som guide där och uppleva en hel sommar i fjällen. Vist det kan vara kallt och massor av mygg men så otroligt vackert det är där ändå. Storslagna vyer och otroliga fjälltoppar med oanade rikedonnar bland son biota, och geologin är ju enormt storslagen i fjällen. Jaja, det kanske kan bli nästa år om jag inte fått klart med ett fast jobb ännu då, när det är dags, man kan ju alltid hoppas att det kan bli så, eller så kanske jag ska hoppas på att jag har ett jobb till dess och kan fara upp till fjällen enbart för att hälsa på min kompis och ha semester en vecka eler så...

Hur det nu än blir i framtiden och med nästa sommar så kommer jag att försöka ha en lugn sommar där jag så långt det är möjligt tänker följa ett gamalt gott råd från svunna tider; Fånga Dagen, lev i nuet och gör det bästa av det
~~Carpe Diem~~

  • Comments(1)

Posted by Emelie Kjellgren 2007-05-28 17:06

Låter som en bra idé trots allt. Trevligt att du kommer nära så du inte hamnade i Abisko.