Katarina Björklund

Katarina Björklund

vad är detta?

Detta är min blogg där jag skriver om vad som händer i min värld, både fysiskt i min vardag och psykiskt, i min egen lilla värld.

Konsten att meta

TexterPosted by Katarina Björklund 2006-11-19 11:52
Nu har sommaren kommit på en liten smygvisit till Umeå och resten av vårt avlånga land. Vi passar på att njuta så länge det är möjligt, för vem vet när bakslaget kommer? Att det kommer att komma är det ingen tvekan om. Det är en av förbannelserna, eller charmen, med att bo i Sverige. Allt deror på hur man väljer att se på saker och ting, och nog är det trevligare att vara optimistisk än att se det tråkiga i allt.

När sommaren kommer blir universitetet öde och tyst. Alla studenter drar sig tillbaka till hemmets lugna vrå för att vila upp sig och slicka såren efter ett tufft år av tentor och strapatser. Det kan kännas ganska kusligt att gå runt i MIT-huset när nästan ingen annan är där och cykelställena utanför är tomma. Samtidigt blir en helt ny sida av universitetet synlig. Det finns många ”nya” platser att utforska när ingen annan är med och stör bilden av campus.

Om man inte känner för att stanna kvar och utforska ett öde universitet är det kanske mera lockande att njuta av sommaren. Att ta det lugnt är en konst som ibland kan vara svår att bemästra. Det krävs mycket övning för att uppnå perfektion inom detta område. Det är lite som att meta, det krävs tid och tålamod för att få den stora fångsten. Det kan krävas en hel livstid för att lyckas, men även de små fångsterna på vägen är värda att ta vara på.

Även om det sällan nappar tänker jag prova fiskelyckan nu i sommar så ofta jag kan. Den stora fångsten kanske ligger där i djupet av den lilla skogssjön och bara väntar på att bli fångad. Om inte annat kommer jag att få praktisera stora mängder av tålamod och avkoppling. Kanske kan jag närma mig mitt ultimata avkopplade och fridfulla jag, om än aldrig så lite...
  • Comments(0)//www.kbjorklund.se/#post6