Katarina Björklund

Katarina Björklund

vad är detta?

Detta är min blogg där jag skriver om vad som händer i min värld, både fysiskt i min vardag och psykiskt, i min egen lilla värld.

Barnaslig & vuxen

TexterPosted by Katarina Björklund 2006-11-19 11:50
Nu ÄR det vinter, även om vi ännu inte har fått så mycket snö på marken. De som vet säger att det åter igen kommer att bli varmare, så det lilla snötäcke vi för tillfället har kommer nog inte att ligga kvar så länge till. Så om du liksom jag tycker om att leka i snön är det bäst att passa på medan det går.

Att läsa på universitetet kräver ett visst mått av vuxenhet. Detta faktum gör att det kan vara svårt att motivera för sig själv varför man ska ge sig hän och rumla runt i snön ett tag. Det kräver ett visst mått av barnslighet för att tycka att det är roligt att kasta snöbollar på sina kamrater och att gå ut för att bygga en snölykta. Att sedan sitta inne i värmen och med tindrande ögon beskåda sitt verk är ändå att gå för långt.

Att vara vuxen, måste det innebära att man är tråkig och stel, att man inte kan släppa ut sin barnsliga sida en stund ibland? Det tycker inte jag, mera snöbollskrig på campus! Jag tycker att det är ett stort mått på vuxenhet, att våga göra det som faller en in, när det faller en in.

Så ta med dig dina kompisat ut och gör en snölykta eller varför inte en snöängel? Det är en så underbar känsla att ligga där i snön och sprattla med både armar och ben. Man blir inte bara lite blöt i nacken, utan även otroligt glad. Jag lovar att pluggandet går mycket lättare när ni kommer in igen, om ni nu inte fastnar på väg in i ett vansinnigt snöbollskrig.

Skulle du en dag nu i vinter se en filur som skuttar runt i en snödriva mellan universitetet och Carlshem, då vet ni vem det är. Då är du välkommna att göra mig sällskap ett tag och jag lovar att inte tala om för någon att du var med. =)
  • Comments(0)//www.kbjorklund.se/#post5