Katarina Björklund

Katarina Björklund

vad är detta?

Detta är min blogg där jag skriver om vad som händer i min värld, både fysiskt i min vardag och psykiskt, i min egen lilla värld.

höstrusk och ljusterapi

TexterPosted by Katarina Björklund 2006-11-19 11:46
Hösten är här, och därmed regnet. De senaste veckorna har det inte gjort annat än att regna tycker jag. Men vem kan klaga efter den fantastiska hösten vi har haft? Det har varit varmt och än har jag inte halkat omkull med min Lindström när vi susar fram mellan universitetet och lägenheten. Jag är glad så länge jag slipper gå med ständigt blåslagna knän efter den senaste praktvurpan med cykeln.

Snart går det inte att undvika, flyttfåglarna sträcker åt söder och mörkret tätnar runt knutarna redan vid 16-tiden. Fågelbordet besöks allt flitigare, vilket urhålkar studentekonomin yterligare. Kanske borde jag låta bli att mata de små liven. Men vem ska då hålla mig sälskap i vinter när jag sitter och kurar i min filt med en varm koppa te och ser solen gå ned bakom tegsbron, KLOCKAN TVÅ PÅ EFTERMIDDAGEN!!!

Det är nu fjärde hösten jag tillbringar i Umeå och varje år har jag haft samma ångestladdade upplevelse när höstmörkret river tag i mig. Det käns som om jag ska kvävas och sakta förgås av ljusbrist. För att avhjälpa besväret tenderar jag att varje höst översålla min lägenhet fullkomligt med alla slags ljus. Värmeljus, stearinljus, oljelampor, det spelar ingen roll, bara de brinner och ger en mysig stämning att kura ihop sig i och glömma bort att klockan bara är strax efter 14.

Det finns inget mysigare än att sitta i skenet av över tretio levande ljuslågor, inbäddad i en filt med en kopp rykande, väldoftande te och lyssna på en underbar romantisk klassisk skiva. Tänk dig att sitta där i gungstolen och sakta vaggas fram och tillbaka... fram och tillbaka. Smutta på teet, sluta ögonen och låta musiken ta dig med in i en helt annan värld. En värld som bara du vet var den finns och som ingen annan kan förstöra för dig. Jag tror att det är bra att vi har det så mörkt så här års, hur skulle jag annars hinna bränna nära tvåhundra värmeljus varje år? Om det inte vore för höstmörkret skulle ju min status som storkonsument på ljus vara allvarligt hotad.
  • Comments(0)//www.kbjorklund.se/#post4