Katarina Björklund

Katarina Björklund

vad är detta?

Detta är min blogg där jag skriver om vad som händer i min värld, både fysiskt i min vardag och psykiskt, i min egen lilla värld.

En sommar i Rättvik

Vardagliga tingPosted by Katarina Björklund 2007-05-22 21:19
Nu har jag rett ut vad som ska hända i sommar. Det blir en sommar på Hemköp i Rättvik och det är helt okej. Det är bara tråkigt att inte få ett jobb som har anknytning till den man har läst nu i över fyra års tid. De tycker inte att man är nog kompetent för att göra de jobb de har på bordet, men om bara en termin ska jag sitta där och söka jobb på riktigt. Vad exakt är det jag kommer att lära mig under denna sista termin som så radikalt kommer att förändra och bättra på min förmåga att klara av ett jobb? Jag kan inte fårstå det, vad jag däremot börjar förstå är att det kommer krävas mycket arbete för att få ett jobb då, om ett halvår, när jag är färdig.

Det kommer att vara trevligt att vara hemma i Dalarna under sommaren, det är så vackert i byn, på samlället och en massa glada turisteröverallt som får en annars ganska sömnig del av Sverige att blomma upp och sjuda av liv. Inte för att det finns oändligt med saker att göra, men det är ju trevligt att det kommer folk till bygden i alla fall. Dalhalla med alla sina konserter och möjligheter gör det ytterligare tilltalande och faktiskt avundsvärt, för där har vi som bor nära en riktig skatt att utnytja.

Lite tråkigt är det att inte få komma upp till Abisko som jag hoppats på och jobba med min kompis som guide där och uppleva en hel sommar i fjällen. Vist det kan vara kallt och massor av mygg men så otroligt vackert det är där ändå. Storslagna vyer och otroliga fjälltoppar med oanade rikedonnar bland son biota, och geologin är ju enormt storslagen i fjällen. Jaja, det kanske kan bli nästa år om jag inte fått klart med ett fast jobb ännu då, när det är dags, man kan ju alltid hoppas att det kan bli så, eller så kanske jag ska hoppas på att jag har ett jobb till dess och kan fara upp till fjällen enbart för att hälsa på min kompis och ha semester en vecka eler så...

Hur det nu än blir i framtiden och med nästa sommar så kommer jag att försöka ha en lugn sommar där jag så långt det är möjligt tänker följa ett gamalt gott råd från svunna tider; Fånga Dagen, lev i nuet och gör det bästa av det
~~Carpe Diem~~

  • Comments(1)//www.kbjorklund.se/#post13

Svårt att koppla av

Vardagliga tingPosted by Katarina Björklund 2007-05-08 20:32
Den senaste tiden har jag haft det ganska hektiskt och massor med oförutsatta saker har dykt upp, det ena efter det andra. På något sätt har jaglåtit det ske utan att refkeltera över det och konsekvensen är att jag nu inte är helt i balans med mig själv. smiley

Det är alldeles för länge sedan jag hade en lugn dag då jag inte behövde TA mig tid att varva ned utan kunde göra det för att jag inget hade för mig. Oj jag kan nog inte minnas när detta hände senast. Det är dags att börja ta vara på sig och strukturera tankarna så att allt detta som måste göras innan sommaren blir klart samtidigt som jag kan njuta av det underbara vårvädret vi verkar ha på lut nu.


För att få ordning på torpet:

Prio 1: Fixa ett sommarjobb

Prio 2: Förbered för sommaren utefter vart jag nu hamnar

Prio 3: Leta efter praktikplats till hösten

Prio 4: Leta efter examensjobb till senare delen av hösten

Nyckeln är att inte hetsa upp sig och göra saker i rätt ordning, då löser det sig till slut, på något sätt.

  • Comments(0)//www.kbjorklund.se/#post12

Varningslampor tändas!!!

Vardagliga tingPosted by Katarina Björklund 2006-11-19 15:56
En varning från en glögmissbrukart till en annan. Prova inte den geniala iden att värma glöggen i vattenkokaren. Det slutar i katastrof så vida inte någon sitte spänt på vakt och avbryter koket i tid. I annat fall kommer den dyrbara drycken att förgås i en fin och skummande fontän som dränker in såväl själva kokaren som bord, papper och golvet. Inte så roligt, så en skarp varning; fall inte för frestelsen att gå den till synes enkla vägen och använda vattenkokaren till glögfesten!!
  • Comments(2)//www.kbjorklund.se/#post8

Att Tsurra halva natten

Vardagliga tingPosted by Katarina Björklund 2006-11-16 19:22

Att vara engagerad är en märklig sysselsättning. När alla andra drar hem för dagen är vi ett gäng studenter som mer än gärna sitter kvar och plitar på kårtidningar, handlingsplaner för ett utskott eller planerar för en fest. Varför gör man detta, egentligen? Det har jag funderat på många gånger, särskilt när jag blivit sittande med et halvfärdig text i en halvkylig redaktionslokal sent någon kulen höstkväll när mörkret börjar lägga sig runt världen där ute mellan husen på campus.

Jag tror att det är en väldigt beroendeframkallande drog detta med att vara aktiv i en organisation och att faktiskt ha någon sorts ansvar. Många gånger är det en större morot till att engagera sig än själva uppgiften som sådan. Det är trevligt att ha en fast roll där andra och jag själv vet vad som kan förväntas av mig, där jag kan visa på resultat och sätta upp mål för fortsättningen. När det gäller studierna är det bara jag som intresserar mig för de resultaten, målen blir otydligare och mer luddiga. Ja, det vill säga om man bortser från målet att klara kommande tenta och avsluta kurserna i tid förstås. Men dessa mål har ju inget egenvärde, de leder inte till något klart resultat, inte på många år i alla fall. Det är ju först när jag tagit ut min examen och sedan fått ett jobb som jag kan värdera dessa resultat. Först då vet jag hur bra de var och vad de ledde till.

Det kanske kommer att visa sig att jag skulle ha planerat annorlunda, kanske behöver jag inte all den biologi jag har läst i framtiden. Jag skulle kanske hellre ha läst mer kemi eller varför inte lite ekonomi eller juridik? Det får jag inte veta förens jag börjat jobba och kan värdera den kunskapspol jag samlat under flera år.

I rak motsats till detta har vi engagemanget. Här är det kortsiktiga målbilder och snabba resultat som gäller. De flesta uppdragen sträcker sig över ett år och det innebär att planeringen inte kan vara mycket längre. På detta sätt kan jag tydligt se mina resultat på en mycket kortare tid än annars. Men sedan ska vi ju inte glömma hur kul det är att träffa och umgås med människor som har samma brinnande intresse som jag själv och vill åstadkomma samma saker.

  • Comments(0)//www.kbjorklund.se/#post1